Klaslokalen, schoolboeken, toetsen… je kent het wel. Wat nou als twee uur per week dat klaslokaal de wereld buiten de school is, de schoolboeken de samenleving zijn en de toetsen jouw bijdrage aan de maatschappij? Dat kan bij het nieuwste vak in havo 4 en 5: Mens en Samenleving!

Programma
Je gaat je bij Mens en Samenleving richten op het thema ‘armoede’. Externe organisaties uit Arnhem en omgeving, die zich bezighouden met dit thema, gaan jou en je klasgenoten een probleem of vraag voorleggen waar ze graag een oplossing voor zouden zien. Aan jullie om deze oplossing vorm te geven! Door stage, gesprekken in het veld, onderzoek, ontwikkelen en testen ga jij ervoor zorgen dat de maatschappij een stap verder komt.

Mens en Samenleving is een extra vak dat je een blokuur per week volgt. Omdat het vak bovenop je reguliere vakkenpakket komt, kies je per week twee flex-uren minder. Zo kost het je geen extra tijd, maar maak jij wel jouw havodiploma uniek én ben je maatschappelijk verantwoord bezig.

Toelating
Ben jij nieuwsgierig, maatschappelijk betrokken, een kritische doener of wil je dit juist leren? Dan ben je bij Mens en Samenleving aan het juiste adres! Je bent met elk profiel en vakkenpakket welkom; het enige wat je hoeft te doen is het vak aankruisen op je profielkeuzeformulier.

Meer weten?
Twijfel je nog of wil je wat meer informatie? Dan mag je altijd mailen naar havop@thomasakempis-arnhem.nl.

Samenwerken?
Mens en Samenleving zoekt nadrukkelijk de samenwerking met maatschappelijk organisaties in Arnhem en omgeving. We horen graag van u als uw organisatie of bedrijf geïnteresseerd is in samenwerking met dit nieuwe praktische schoolvak. Stuur een mail naar havop@thomasakempis-arnhem.nl. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen