Havo Exact (HEX) is speciaal voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in de natuurvakken, maar liever praktisch aan de slag gaan dan uit het boek leren. Tijdens de HEX-uren ga je aan de slag met allerlei projecten, lessen en opdrachten die in het teken staan van ontwerpen. Je ontvangt aan het einde van havo 5 een certificering en een extra HEX-diploma. Dus je haalt je normale havo-diploma, maar dan op een andere (leukere) manier.

Programma

Je zult vaak in groepjes aan allerlei projecten werken waarbij leren ontwerpen de rode draad is. Denk aan samen een brug ontwerpen en bouwen, (moleculair) koken, het duurzamer maken van de school, praktische vaardigheden als 3D printen en lasersnijden. Naast al die praktische zaken ga je vooral ook veel leren over jezelf, ga je beter leren samenwerken, projectmatig werken en presenteren. Precies de vaardigheden die je later op het HBO nodig hebt! We gaan ook op stap naar bedrijven waar we een rondleiding krijgen of waar we ons project presenteren. In de tweede helft van het HEX-programma ga je je eigen product ontwerpen. Dit doe je in plaats van een normaal profielwerkstuk. Dat is natuurlijk veel leuker!

Toelating

Elke leerling die verwacht toegelaten te worden tot havo 4 en N&G of N&T gaat doen, kan zich aanmelden voor HEX door een motivatiebrief in te sturen. Doe dit voor 6 maart, 12:00 uur. Je kunt je aanmelding sturen naar p.vanabswoude@thomasakempis-arnhem.nl. Op het door jou opgegeven e-mailadres ontvang je een uitnodiging voor een matchingsgesprek. Het doel van dit gesprek is vooral om er samen achter te komen of HEX inderdaad bij jou past.

Meer informatie

Wil je wat meer informatie, of heb je een vraag? Je mag altijd mailen naar de HEX-docenten:

- Peter van Abswoude: p.vanabswoude@thomasakempis-arnhem.nl
- Duncan Havinga: d.havinga@thomasakempis-arnhem.nl
- Judith Rotink: j.rotink@thomasakempis-arnhem.nl
- Harm Smit: h.smit@thomasakempis-arnhem.nl

Samenwerken?

Havo Exact zoekt nadrukkelijk de samenwerking met het bedrijfsleven. Als uw organisatie of bedrijf geïnteresseerd is in samenwerking met ons, dan horen we dat graag! Stuur dan een mail naar Peter van Abswoude, p.vanabswoude@thomasakempis-arnhem.nl. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen