Ondernemend Leren

Zit je in de bovenbouw van de havo? Dan kun je bij ons een Ondernemend Leren (OL) programma volgen. Als je kiest voor OL, dan kies je voor het ontdekken van jezelf in een actieve setting. Dit kan op school zijn of daarbuiten. Met je vaste docenten of experts van buitenaf. Het programma loopt van begin havo 4 tot het einde van de tweede periode van havo 5. Binnen OL is één van de docenten ook je mentor, die het volledige programma met je meeloopt.

We hebben drie programma’s ontwikkeld, die aansluiten bij de verschillende profielen. Welk programma je ook volgt, je ontwikkelt jezelf, bent praktisch bezig, doet ervaringen buiten de school op en bereid je voor op je toekomst. De programma’s vinden plaats op één of twee vaste momenten in de week. Daarnaast zullen er een aantal ervaringsdagen zijn, waarop de gehele dag in het teken zal staan van het OL-programma.

Business College (BC)

Business College draait om het ontdekken van jezelf als ondernemer. Met een groepje van drie of vier personen, die gevormd worden op basis van kwaliteiten, start je een eigen onderneming. Je schrijft je ondernemingsplan en pitcht deze bij de bank. Is de bank tevreden? Dan geven zij groen licht en krijg je startkapitaal om jullie bedrijf op te richten en van start te gaan. Ben jij die vlotte salesman, de alles-regelaar of juist dat financieel genie, of wil je dat worden? Dan zoeken we JOU! Je kunt dit programma volgen vanuit alle profielen. Natuurlijk hebben leerlingen die het vak bedrijfseconomie volgen een flinke voorsprong en is het van belang interesse te hebben in economie. Voor meer informatie over hoe je solliciteert voor dit OL-programma, klik dan hier.

Cultureel Ondernemend Leren (COL)

Bij COL gaat het over wie jij bent als persoon, welke rol jij speelt binnen de samenleving en hoe je hier betekenis aan geeft. Dat doe je door projectmatig te werken aan verschillende thema’s, waarin je jouw creativiteit goed kwijt kunt. Hierdoor vorm je een mening en zorg je ervoor dat je deze mening kunt onderbouwen. Als je meedoet aan COL ben je geïnteresseerd in wat er zich afspeelt in de wereld buiten de school, kun je goed samenwerken en ben je niet bang je eigen vooroordelen onder de loep te nemen. Voor meer informatie over hoe je solliciteert voor dit OL-programma, klik dan hier.

Havo Exact (HEX) 

Ben jij een ontwerper of wil je een ontwerper worden? Vind je vakken als Natuurkunde, Scheikunde en Biologie leuk, maar wil je het vooral toegepast gaan gebruiken? Dan past het programma van HAVO Exact bij jou! We gaan met zijn allen aan de slag om te leren ontwerpen en bouwen. Hiervoor ga je vaardigheden leren als het werken met de 3D printer, moleculair koken, werken met elektronica, etc. Op deze manier kan jij straks je eigen duurzame product gaan maken. Een product waar je al je creativiteit in kwijt kan! Voor meer informatie over hoe je solliciteert voor dit OL-programma, klik dan hier.

Extra uitdaging buiten de les

Naast deze Ondernemende Leren-programma’s is er voor alle leerlingen nog volop ruimte om je schooltijd iets extra’s te geven. Buiten de lessen kun je deelnemen aan culturele activiteiten of aan uitdagende projecten.

Naar de bovenbouw vanaf de mavo?

Met een mavo (vmbo-g/t) diploma ben je welkom in havo 4. Je hebt hiervoor wel een 6,8 gemiddeld nodig. Ook kijken we naar je motivatie en studiehouding en het aantal vakken waarin je op vmbo-g/t niveau examen hebt gedaan. Wil je precies weten hoe de procedure tot toelating loopt, kijk dan hier. Voor leerlingen die leerling van Titus Brandsma (ook Arentheem College) zijn, geldt een iets andere procedure. Deze vind je hier.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen