Wat we op Thomas a Kempis College niet willen, is dat jij je gaat vervelen. Kun je meer aan dan het reguliere programma of wil je meer weten van een bepaald onderwerp? Dan is een van de excellentieprogramma's iets voor jou. Op Thomas a Kempis College valt er veel te kiezen en kun je jezelf ook volop ontwikkelen buiten de lessen. Hieronder zie je wat we allemaal doen.

Versterkt taalonderwijs

Ben je heel erg goed in een of meer talen? Thomas a Kempis College biedt je dan de kans om in de bovenbouw een Engels certificaat te halen dat internationaal geldend is. Het gaat om certificering via de instituten Cambridge. Het certificaat geeft de mogelijkheid tot inschrijving bij buitenlandse universiteiten zonder een toelatingsexamen voor de taal.

Vooropleiding ArtEZ

Heb jij talent op het gebied van muziek of theater? Dan is in de bovenbouw een vooropleiding bij ArtEZ misschien wel iets voor jou! Onze school werkt samen met ArtEZ Conservatorium en ArtEZ Academie voor Theater en verschillende andere Gelderse instituten. Je krijgt tijdens een vooropleiding professionele begeleiding om je zo goed mogelijk te ontwikkelen en je mogelijkheden te ontdekken: Lees meer.

Spaak

Spaak is de naam van onze muziektheatergroep. Een groep waar we trots op zijn, want jaarlijks verzorgt Spaak een fantastische voorstelling vol acteerwerk, dans, muziek en zang. Allemaal uitgevoerd door onze eigen leerlingen! Lees meer.

Lagerhuis

Op Thomas a Kempis College heerst een ware debatcultuur. Via audities wordt ieder jaar een Lagerhuisklas gevormd met pakweg 20 leerlingen. Zij worden in een wekelijks oefenuur geschoold in de kunst van het debatteren. De Lagerhuisklas is een aantal keer kampioen van Gelderland geweest en bij de VARA zelfs tweede van Nederland: Lees meer.

Olympiades (bovenbouw havo/vwo)

Thomas a Kempis College doet mee aan de Olympiadewedstrijden en we zijn als school daarin ook succesvol geweest. Tijdens de Olympiades ga je de diepte in binnen een bepaald vak. In de onderbouw zijn er de EUSO en IJSO, deze wedstrijden zijn gericht op praktisch werk. In de bovenbouw kenmerken de Olympiades zich door kennis. Er zijn Olympiades voor de vakken biologie, natuurkunde, scheikunde, aardrijkskunde, informatica en wiskunde.

Andere projecten

Daarnaast bieden wij een aantal activiteiten aan waaraan je kunt deelnemen. Zo kun je meewerken aan de schoolkrant, kun je deelnemen aan het Model European Parliament, is er een programma rondom mode en kun je een vak volgen op de universiteit.

Thomas a Kempis

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen