Atheneum, voor wie vérder denkt! 

Het atheneum vormt samen met het gymnasium+ de vwo-afdeling van het Thomas a Kempis. We bereiden je voor op wetenschappelijk onderwijs: na Thomas heb je een goede aansluiting op de universiteit. Thomas heeft voor jou een zesjarig programma uitgestippeld, waarin we je uitdagen het beste uit je zelf te halen.  

Ons basisprogramma bestaat uit vaklessen. In die lessen bereiden we je voor op een vwo-diploma. Voor een volwaardig diploma heb je niet alleen kennis nodig. Het is ook belangrijk dat je leert jezelf vragen te stellen. Bovendien willen we dat je leert om samen te werken en keuzes te maken. Daarom worden onze lessen soms onderbroken door projecten en excursies. 

Flexlessen 

In leerjaar 2 en 3 bieden wij flexlessen aan. Hierbij kun je kiezen uit verbreden, verdiepen, versnellen en verbeteren van alle vakken. Van te voren vertellen we je wat er in de flexlessen gaat gebeuren zodat je een goede keuze kunt maken. Je mentor is je coach en begeleidt je in het maken van deze keuze. Op zes lesuren per week kun je zo een keuze maken. Je maakt die keuze voor 3 weken en dat programma sluit aan op wat je in je vaklessen leert. Zo heb je keuze in de lessen die je volgt en zorgt voor een lesweek die past bij wat je nodig hebt.  

Excellentieprogramma 

Leerlingen die de lat voor zichzelf hoog willen leggen, kunnen deelnemen aan een extra programma. Je kunt kiezen voor Thomas Universalis. Je kunt steeds weer nieuwe modules en projecten kiezen.  

Gedurende het schooljaar kun je ervoor kiezen je op te geven voor verdiepingsmodules. In deze modules maak je bijvoorbeeld kennis met het oplossen van problemen (hoeveel kanten zitten er eigenlijk aan een probleem?). Je kunt leren schaken of aan de slag met spotprenten tekenen. Er is een module drama en een module biologische experimenten en gedragswetenschap. Je werkt met nieuwe digitale middelen en leert hoe je de resultaten van je opdracht of je onderzoek kunt presenteren aan je klasgenoten.  

Extra uitdaging buiten de les 

Naast deze excellentieprogramma’s is er voor alle leerlingen nog volop ruimte om je schooltijd iets extra’s te geven. Buiten de lessen kun je deelnemen aan culturele activiteiten of aan uitdagende projecten. 

Thomas a Kempis

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen