Je wilt het maken in het leven. Je bent nieuwsgierig en durft te laten zien wat je kunt. Bovendien ben je op zoek naar de betekenis van dingen. Ben je nog niet zo iemand? Dan gaan we je helpen het te worden. Zodat je straks een prachtig diploma op zak hebt, weet waar je echt goed in bent én je rol in de maatschappij pakt.

 Ondernemend leren ... 

Op Thomas a Kempis volg je havo, atheneum of gymnasium+ op een ondernemende manier. De kwaliteit van onze lessen is hoog. Je werkt met de docenten aan je kennis, je inzicht en je zelfvertrouwen. Binnen de lessen zorgen we voor afwisseling; dan weer krijg je uitleg, dan weer werk je samen of in groepjes, krijg je praktische opdrachten of juist een interessante stelling om over te discussiëren.  

… op het juiste niveau ... 

We hebben geen brugklassen. Bij ons zit je snel op het juiste niveau. Dat maakt leren spannend. In de onderbouw volg je een breed programma waarin je je talent ontdekt. In de bovenbouw bepaal je in welke richting je verder wilt. 

... in een positieve omgeving 

De sfeer op onze school is positief: iedereen voelt zich gezien en gekend. Door docenten, maar ook door leerlingen. Het gevoel van veiligheid scoort op onze school al jaren boven het landelijk gemiddelde. Dat komt doordat we logische regels hebben waaraan iedereen zich houdt. 

Topprestaties in bèta, cultuur en economics 

Leerlingen die hulp kunnen gebruiken bij hun loopbaan geven we extra begeleiding op maat. Leerlingen die extra uitdaging nodig hebben, bieden we excellentieprogramma’s. Op het vwo zijn dat: ‘AtheneumXtra’, ‘Thomas Universalis’ en ‘Gymnasium+’. Voor de havo hebben we drie varianten van ondernemend leren: ‘Cultureel Ondernemend Leren’, ‘International Business College’ en ‘HavoExact’. 

Aandacht voor cultuur, internationalisering en sport 

Wij willen leerlingen meer meegeven dan kennis. Daarom is er veel aandacht voor samenwerken en samenleven. We organiseren en bezoeken voorstellingen en exposities. Nederland is daarbij niet onze grens. We leggen contacten met andere leerlingen over de hele wereld. Ook geven we leerlingen de mogelijkheid om uit te blinken in sport tijdens de landelijke finales van Olympic Moves. 

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen