Op het Thomas a Kempis hebben we een lesprogramma voor begaafde leerlingen uit groep 8 van de basisschool: Achtplus. Dit programma is bedoeld voor gemotiveerde leerlingen uit groep 8 die graag een extra uitdaging aangaan. 

Deze leerlingen kunnen gedurende een periode van elf weken een ochtend in de week op de basisschool gemakkelijk missen. En zij vinden het leuk om dan op het Thomas a Kempis een gevarieerd lesaanbod te krijgen en met leerlingen van andere basisscholen samen te werken. 

Op het programma staan filosofie, bètavakken, beeldende vorming, debatteren, drama, informatica en biologie. De inhoud van deze vakken is anders dan de stof die we straks in de eerste klas behandelen. 
 
De periode wordt afgesloten met een presentatieavond voor familie en andere belangstellenden. Daarmee laten de leerlingen zien wat ze gedaan en geleerd hebben bij Achtplus. De Achtplus groep heeft een mentor die ze continu begeleidt. Al met al doen deze achtstegroepers bij ons veel positieve energie op. 

We werken nauw samen met een aantal basisscholen in Arnhem en omstreken. De basisscholen waarmee wij samenwerken selecteren de leerlingen en melden de leerlingen bij ons aan. Het aanmelden gaat dus niet via deze site of door ouders. Een basisschool die met ons wil samenwerken kan contact opnemen met Achtplus. 

Voor meer informatie kunt u mailen: r.schepers@arentheemcollege.nl. 

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen